News and blog posts

12
Jul

Chefsjurist till Marginalen Bank

Marginalen Bank har cirka 300 anställda i Sverige och har ungefär 300 000 kunder. Marginalen Bank ägs av Marginalen AB. Bankens rötter går tillbaka till 1979 och man har sedan Marginalen bildades i början på 90-talet vuxit av egen kraft. I samband med att Marginalen förvärvade Citibanks svenska konsumentbank 2010 bildades Marginalen Bank. Nu önskar man rekrytera en Chefsjurist till bankverksamheten och avdelningen för bolagsjuridik. Chefsjuristen ingår i bankens ledningsgrupp och rapporterar till VD.  I rollen ingår personalansvar för två personer.

Arbetsuppgifter

I arbetet som Chefsjurist ingår att säkerställa korrekt och effektiv rådgivning till den löpande verksamheten, samt att proaktivt utveckla och förbättra hanteringen av juridiska frågor. På avdelningen för Bolagsjuridik bistår man bankens samtliga enheter inom områdena;  intern bolagsjuridik, rådgivning och myndighetsrelationer. Man arbetar även med utbildning, regelbevakning och informationsgivning. I rollen som Chefsjurist ingår även aktivt eget juridiskt arbete i olika ärenden, avtalsskrivning, förhandlingar m m.

Kvalifikationer

Vi söker dig som efter fullgjord juristexamen har minst 10 års erfarenhet av juridiskt arbete med finansiell verksamhet och/eller transaktioner. Bankerfarenhet är mycket meriterande. Flytande svenska och god juridisk engelska är ett krav. Som person har du en tydlig drivkraft att ta ansvar, påverka och utveckla verksamheten tillsammans med andra. Vi söker dig som med bibehållen integritet som jurist trivs med att verka i en expansiv, entreprenöriell miljö.

I denna rekrytering samarbetar vi med LegalWorks, har du frågor rörande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Lensmar-Friedman på tfn 076-000 25 55, anna.lensmar-friedman@legalworks.se Skicka din ansökan till cv@legalworks.se

Sista ansökningsdag är 14 augusti.

Leave a Reply