News and blog posts

22
May

Commercial Counsel till SPP

Bakgrund

SPP är en del av norska Storebrand. Tillsammans är man en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. Nu önskar man rekrytera en skicklig Commercial Counsel med uppdrag att stötta försäljningsavdelningen vid anbudsförfaranden. Tjänsten är placerad vid SPPs kontor i Stockholm, du kommer att rapportera till chefsjuristen och vara en del av SPPs funktion för koncernjuridik.

Arbetsuppgifter

Commercial Counsel har bl.a. till uppgift att stötta försäljningsorganisationen och dess enhet för upphandlingar i större anbudsförfaranden avseende försäkringslösningar. Dessa anbudsförfaranden har bl.a. många regulatoriska aspekter varför juristens input är central. I rollen ingår att:

  • Medverka vid tolkning av anbudsunderlag och upprättande av anbud.
  • Göra juridiska överväganden rörande de generella regelverksområden som berör upphandlingar av finansiella tjänster, såsom GDPR, FATCA/DAC och anti money-laundering.
  • Stötta försäljningsorganisationen i förhandlingar och besvarande av frågor.
  • Följa med i utvecklingen på relevanta regelverksområden.
  • Hålla utbildningar för berörd personal.
  • Sedvanligt bolagsjuridiskt arbete.

SPP erbjuder:

  • En expansiv, kunnig och dynamisk miljö där anbud är ett strategiskt verktyg och en central del i arbetet att uppnå koncernens kostnads- och kvalitetsfördelar.
  • En spännande och omväxlande vardag, som kännetecknas av högt tempo och förändringstakt, kompetenta medarbetare och trevlig arbetsmiljö.
  • En arbetsplats med fokus på hållbarhet.
  • Centrala lokaler på Vasagatan bara ett par minuter från Centralstationen. Tjänsten innebär visst resande.

Kvalifikationer och erfarenhet

Personen vi söker skall ha en svensk juristexamen med goda betyg och minst fem års relevant erfarenhet av likande arbetsuppgifter, gärna från den finansiella sektorn. Centralt är gedigen erfarenhet av avtal vad gäller förhandling och anbud. Har du kunskap om för branschen relevanta regelverk ur ett compliance-hänseende så är det ytterligare meriterande. Som person är du strukturerad, effektiv och lösningsorienterad. Du trivs med att arbeta i flera parallella processer med olika samarbetspartners och har en tydligt resultatorienterad profil. Tjänsten är placerad vid SPPs kontor i centrala Stockholm.  Välkommen med din ansökan. I denna rekrytering samarbetar vi med LegalWorks. Har du frågor rörande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Lensmar-Friedman tfn 076-000 25 55, anna.lensmar-friedman@legalworks.se. Ansök på cv@legalworks.se.

Leave a Reply