News and blog posts

12
Apr

Värdepappersjurist till Nordea Securities Law, Stockholm

Till Nordea Securities Law söker vi nu dig som är intresserad av att arbeta i den finansiella sektorn med juridiska frågor, och som vill vara med och bidra med din expertis till att vi förblir den kunniga och pålitliga bank som kunderna och samhället vill att vi ska vara.

I rollen som Värdepappersjurist kommer du arbeta med varierande och utmanande arbetsuppgifter i nära samarbete med verksamheten, där du får möjligheten att utvecklas och växa professionellt i en spännande miljö tillsammans med oss.

Om tjänsten

På Nordea Securities Law arbetar vi med juridiska frågor inom koncernen som är värdepappersrelaterade, såsom handel med och förvaring av värdepapper samt olika värdepapperstjänster.

Som Värdepappersjurist kommer du tillsammans med affärssidan förhandla avtal och utveckla nya tjänster och produkter, samt anpassa verksamheten till nya regelverk. Du kommer verka i en nordisk miljö och arbeta nära både jurister och olika affärsområden i de andra nordiska länderna.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Din profil

Vi söker dig som drivs av att arbeta proaktivt, är engagerad och som gillar att arbeta i team. Du är en lösningsorienterad och strukturerad jurist, med ett intresse för att arbeta inom den finansiella sektorn med juridiska arbetsuppgifter. Vidare är du kommunikativt skicklig med en förmåga att förhandla och kommunicera information på ett pedagogiskt och tydligt sätt.

Du har tidigare erfarenhet från liknande arbete från exempelvis bank, finansiellt företag, myndighet eller advokatbyrå, och du har arbetat med juridiska frågor i minst fem år. Har du även särskilda kunskaper om MiFID II och Nasdaq Stockholms regelverk ser vi det som meriterande.

Till sist, så har du en svensk juristexamen i grunden och uttrycker dig väl på svenska och även engelska i både tal och skrift, då arbetet sker på koncernspråket engelska.

Mer information och skicka ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med LegalWorks. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Lensmar-Friedman på anna.lensmar-friedman@legalworks.se tfn 076-000 25 55.

Skicka in din ansökan senast 21 april, 2017.

Group Legal tillhandahåller juridiska tjänster till enheter inom Nordea. Tjänsterna tillhandahålls genom följande underenheter – General Banking Law, Retail Banking Law, Securities, Asset Management & Life Law, Group Corporate Law och Merchant Banking Law, i vilka det totalt ingår ca 200 jurister och assistenter i Sverige, Finland, Danmark, Norge och Luxembourg.

Leave a Reply