News and blog posts

10
Apr

DP Academy är igång!

Så har den då äntligen dragit igång, första omgången av DP Academy! Medan den visserligen smygstartade den 27 mars med drygt en handfull deltagare som ville gå igenom grunderna i förordningen var det i onsdags första gången alla deltagare samlades. Under dagen föreläste Karl-Fredrik Björklund och Caroline Olstedt-Carlström om dataskyddsombudets roll. Caroline fortsatte sedan utbildningen om hur man lägger upp ett dataskyddsprogram medan Eija Warma från Finland stod för det internationella perspektivet och utblicken.

”Det är bra att alla deltagare arbetar med dataskydd i större eller mindre utsträckning. På så sätt får vi en mer levande och givande diskussion under kursen” säger Emma Lilja Sjödin, jurist och projektledare på LegalWorks. ”Det tror jag bara kommer att utvecklas, ju mer deltagarna lär känna varandra under våren.”

DP Academy är ett samarbete mellan LegalWorks och Forum för dataskydd och är en utbildning som fokuserar på dataskyddsombudets roll enligt den nya dataskyddsförordningen. Förutom att gå igenom juridiken är utbildningen mest fokuserad på de praktiska momenten i arbetssätt, organisation och
informationssäkerhet. Utöver detta syftar utbildningen även till att ge deltagarna ett diskussionsforum och ett nätverk att bolla eventuella frågor med framöver. Första kursen går under våren 2017 och nästa kull startar i slutet av september 2017.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.