News and blog posts

24
Jan

Jurist till SPP

Presentation

SPP är en del av norska Storebrand och en av nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. SPP Juridik ansvarar för alla juridiska ärenden inom SPP-koncernen och ska nu komplettera enheten med ytterligare en jurist.

Arbetsuppgifter

SPP Juridik består f.n. av sex jurister och en ekonom och stödjer verksamheten i alla frågor med juridisk bäring. Förutom livförsäkringsverksamheten omfattar våra ansvarsområden även fondbolag och förmedlings- och konsultverksamhet. Enheten är även kansli för SPP:s styrelser. I dina arbetsuppgifter ingår att stödja SPPs verksamhet med juridisk rådgivning och lösningar, t ex i frågor rörande produktutformning och marknadsföring, men även traditionellt bolagsjuridiskt arbete såsom förhandlingar och avtalsgranskning. Du kommer även att delta i SPP:s arbete med förberedelse inför och anpassning mot nya regelverk inom försäkringsområdet. I rollen ingår även att hålla utbildningar såväl internt som externt samt att representera SPP i branschens olika referensgrupper.

Utbildning/erfarenhet

Personen vi söker ska ha flera års erfarenhet från finansiella sektorn, företrädelsevis försäkringbolag, eller annan relevant verksamhet samt erfarenheter av och intresse för marknadsförings- och GDPR-frågor.

För att lyckas i rollen ser vi att du efter fullgjord jur. kand. examen har minst fem års relevant arbetslivserfarenhet.

Som jurist på SPP kommer du att arbeta proaktivt nära verksamheten. Arbetssättet ställer stora krav på både god samarbetsförmåga och på hög integritet.
Du är självgående men samtidigt en orädd lagspelare som med en utåtriktad personlighet kan bidra till en god stämning. God stresstolerans och prestigelöshet – öppenhet för att hugga i där det behövs – är andra väsentliga egenskaper. Därtill är du en god pedagog med hög skriftlig och muntlig kompetensförmåga. Du är bekväm i bruket av engelska samt har god PC-vana (MS Office-paketet, ärendehanteringssystem etc).

I denna rekrytering samarbetar vi med LegalWorks för mer information om tjänsten vänligen kontakta Anna Lensmar-Friedman på tfn +46 76 000 25 55, alf@legalworks.se. Urval sker löpande skicka din ansökan snarast till cv@legalworks.se

Företagsbeskrivning

SPP är en del av norska Storebrand, tillsammans är vi en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. SPP erbjuder kvalificerad rådgivning och ett brett sortiment av spar- och pensionslösningar för företag, organisationer och privatpersoner. Vi erbjuder även trygghetslösningar i form av sjuk- och sjukvårdsförsäkringar samt förmedlar fondsparande till låga avgifter i SPP Fonder.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.