News and blog posts

21
Feb

LegalWorks lanserar PrivacyWorks

LegalWorks fortsätter sin satsning på dataskyddsfrågor genom att samla kompetens och erbjudanden i en ny organisation, PrivacyWorks. Ambitionen är att utveckla framtidens dataskyddstjänster med juridiken i fokus.

Två av Sveriges mest seniora rådgivare inom dataskyddsområdet, Lotta Kavtaradze och Axel Tandberg, kommer nu att lägga all sin tid i PrivacyWorks där de även kommer att vara delägare. ”Axel och jag har sedan länge ett mycket bra samarbete med LegalWorks och nu ser vi fram emot att fokusera våra krafter på PrivacyWorks” säger Lotta Kavtaradze.

”Genom PrivacyWorks skapar vi sannolikt en av de största aktören på området i Sverige och det är bra för att kunna ge kunderna bästa möjliga stöd i alla delar och stadier av dataskyddsarbetet” säger Axel Tandberg.

VD för Privacy Works Nordic AB blir Tomas Jalling som anslöt till LegalWorks i januari i år.  ”Det ska bli fantastiskt roligt att utveckla PrivacyWorks tillsammans med detta kompetenta team” säger Tomas Jalling. Förutom Axel och Lotta ingår Christer Hjert, Emma Lilja Sjödin, Erica Wernmo och Rickard Nilsson i denna grupp och rekrytering av ytterligare jurister pågår.

”När dammet har lagt sig efter den 25 maj kommer kunderna successivt att börja efterfråga nya tjänster. Genom att kraftsamla våra resurser i en ny organisation skapar vi förutsättningar för att leverera mot dagens behov, men även för att utveckla framtidens tjänster inom området” säger Ulf Lindén, en av grundarna av LegalWorks.

PrivacyWorks tillhandahåller rådgivning, utbildning och tjänster inom dataskyddsområdet. Bland kunderna finns såväl företag som offentliga organisationer. PrivacyWorks driver DP Academy, Sveriges första utbildning för dataskyddsombud, i samarbete med Forum för dataskydd. PrivacyWorks är en del av Legal Works Nordic. Läs mer här: www.privacyworksnordic.com.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.