News and blog posts

11
Mar

Nu lanserar LegalWorks “From X to Next” – en studie på generationsspecifika värderingar hos jurister

Nu sjösätter LegalWorks en global attityd- och värderingsundersökning vid namn ”From X to Next”. Undersökningen studerar generationsspecifika värderingar och behov bland jurister och jämför dem som yrkesgrupp med liknande globala studier som skett på andra yrkesgrupper och helt brett på normalpopulation. Syftet är att ta reda på vad jurister behöver för att utvecklas på bästa sätt och blomstra professionellt.

”På LegalWorks är vi fyra generationer yrkesverksamma jurister”, säger koncernchef Anna Lensmar-Friedman. ”Vi tycker att det ska bli väldigt spännande att se om våra erfarenheter bekräftas i studien och hur det kanske skiljer sig internationellt. Resultatet kommer att ge hela branschen ökad kunskap i hur vi kan attrahera och utveckla talang, så vi hoppas att många vill delta.”

”Generationer brukar sägas vara en produkt av sin tid, idag är det främst digitaliseringen och globaliseringen som formar oss. Den här undersökningen kommer att bidra till insikterna och medvetenheten som behövs för att få kunskap i hur vår bransch kan fortsätta att blomstra även i en ny kontext”, säger Erica Wernmo, legal counsel på LegalWorks som kommer att föreläsa om resultaten i såväl Stockholm, Göteborg och Malmö under året.

”Vi siktar på att undersökningen ska bli global, genom att sprida den i våra nätverk via sociala medier”, säger Alexandra Waldersten, marknadchef på LegalWorks. ”Det blir intressant att se hur stor reach ett litet newlaw-företag från Stocholm har och hur långt vi kan nå ut i världen.  Vi behöver allas hjälp, för att nå så många jurister som möjligt – gilla och dela!”

Ni hittar enkäten HÄR.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.