News and blog posts

15
Oct

Framtidens ledare är en drivande kraft för hållbara affärslösningar – och vår nya VD åker till FN för att säkra hållbarhetsmålen

Att ha en affärsplan som kopplar till FN:s globala hållbarhetsmål känns som en självklarhet för nya generationens ledare och modernt företagande individer. Därför känns det väldigt spännande att vår nya VD för LW Advisory (en nysatsning av LegalWorks Nordic Group) Caroline Snellman i veckan åker med en svensk ICC-delegation för möten i FN NYC och diskuterar just SDG (hållbarhetsmålen). Inom LegalWorks-gruppen har vi en ständig strävan efter ett naturligt miljötänk och hållbarhetsfilosofi i vårt dagliga arbete.

Vårt synsätt är att bra företag gör världen till ett bättre ställe, och med grund i detta gör vi allt vi kan för att konkretisera hållbarhetsmålen och koppla dem till vår verksamhet och bransch” säger Anna Lensmar-Friedman, CEO för LegalWorks Nordic. ”I juristbranschen tycker jag faktiskt att mål 8 om anständiga arbetsvillkor och produktivitet kopplat till en hållbar karriär som affärsjurist känns viktigast just nu. Jag är därför väldigt glad att vår Caroline är med som en röst och drivande kraft för alla affärsjurister och näringsliv i FN”.

Näringslivet via ICC fick 2017 observatörsstatus i FN, vilket i korthet innebär en direkt röst in i FN-systemet och en möjlighet för båda parter att påverka varandras arbetssätt. Då Sverige som land ligger mycket i framkant inom hållbarhet och miljö är förhoppningen att detta ska skapa ett positivt inflytande på FN. Caroline själv har som hjärtefråga att på sikt just influera de globala företagen till att skapa mer hållbara affärsplaner.

Hållbarhetsmålen är superbra, men overksamma som papperstiger,” säger Caroline. ”Det är viktigt att organisationer ska jobba bättre med uppföljning och dataresultat, för att tydligt ta sitt ansvar och visa hur utförandet faktiskt förbättrar organisationernas arbete och för det framåt. Jag brinner mycket för mål 5, jämställdhet, vilket dockar rakt in i det vi håller på med. Förutom jämställdheten jobbar jag mycket för andra hållbara initiativ, såsom sustainable cities och energy efficiency.”

Caroline är även en Curator för Höj Rösten Politikerskola, en samhällsorganisation som arbetar för ett öppet och jämlikt samhälle och mot främlingsfientlighet, rasism och diskriminering, genom att engagera fler i politiken. Under veckan kommer hon att ta över stiftelsens Instagram-konto och uppdatera direkt från FN:s högkvarter. Följ med under veckan och se Carolines uppdateringar här.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.