Legalbuddy och CONVENDUM i strategiskt samarbete för framtidens juridiska rådgivning - Legalworks

Legalbuddy och CONVENDUM i strategiskt samarbete för framtidens juridiska rådgivning

Legalbuddy och CONVENDUM meddelar idag att de inleder ett strategiskt samarbete för leverans av juridiska tjänster integrerade i CONVENDUMs erbjudanden till sina företagskunder.

CONVENDUM är Sveriges ledande coworking-företag och erbjuder företag premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworking-ytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. Bolaget har genom samarbetet tagit coworking-affären ytterligare ett steg genom att vara unika i att erbjuda juridiskt stöd till sina företagskunder. Med en stor andel startups och bolag inom SME-sektorn, som ofta har ett juridiskt behov men begränsad budget, är prisvärda, smarta och onlinebaserade juridiska tjänster ett perfekt mervärde.

Legalbuddy är Sveriges första onlinebaserade affärsjuridiska byrå och har tagit fram ett partnerkoncept till CONVENDUM där deras företagskunder får juridisk rådgivning genom digitala tjänster i kombination med expertrådgivning från erfarna jurister. Genom samarbetet får CONVENDUMs kunder en komplett bolagsjuristfunktion direkt i CONVENDUM-appen och dessutom till stora delar helt kostnadsfritt.

“Samarbetet möjliggör för oss att kombinera våra smarta kontorslösningar med att även möta våra kunders behov av juridisk rådgivning. Legalbuddys tjänst är lättillgänglig, onlinebaserad och till stora delar helt kostnadsfri. Vi har arbetat med LegalWorks Nordic – bolaget bakom plattformen – sedan ett par år och har sett styrkan i deras affärsidé; att kombinera digital innovation med affärsjuridisk rådgivning från erfarna experter. Att LegalWorks och Legalbuddy dessutom är bland de första medlemsföretagen till oss och har båda sina kontor på våra anläggningar i Stockholm och Göteborg är extra roligt”, säger Oscar Limbäck, CBO på CONVENDUM.

”Jag ser fram emot samarbetet och att få erbjuda juridisk hjälp till alla fantastiska företag som är anslutna till CONVENDUMs tretton anläggningar i Stockholm och Göteborg. Även om vi huvudsakligen arbetar digitalt ser jag stora fördelar med att vi själva sitter på CONVENDUMs anläggningar i både Stockholm och Göteborg. Vi sänker trösklarna för juridisk rådgivning genom våra digitala tjänster men för CONVENDUMs kunder blir det ännu enklare att komma i kontakt med oss – de kan komma förbi och diskutera juridiska problem över en kopp kaffe direkt i sina egna lokaler”, säger Joel Wickman VD på Legalbuddy och CDO på LegalWorks.

Samarbetet inleds den 14 augusti med en 6-månaders testperiod där alla CONVENDUMs kunder kan ta del av Legalbuddys rådgivningsplattform. Tjänsterna som plattformen innehåller är bl.a. följande:

  • Kostnadsfria skriftliga utredningar på juridiska frågeställningar.
  • 30 minuter gratis coachingmöte/ärende
  • Databas med smarta onlineavtal
  • Gratis checklistor & whitepapers
  • Gratis juridisk webbutbildning en gång per månad
  • 10 % rabatt på löpande timarvode

Om CONVENDUM

CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och Living i centrala affärsdistrikt. CONVENDUM erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworking-ytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms.

Om Legalbuddy

Bolaget bedriver onlinebaserad affärsjuridisk rådgivning via plattformen legalbuddy.com. På plattformen erbjuds startups och företagare lösningar på sina juridiska utmaningar genom skriftliga svar på juridiska frågor, rådgivningsmöten, checklistor, automatiserade avtal och utbildning. Tjänsten erbjuds med freemium-sektion och en premium-sektion för företagare och företag/organisationer som vänder sig till företagare. Tjänsten är Sveriges första affärsjuridiska onlinebyrå med en smart och lättillgänglig onlineplattform kombinerad med kvalificerad affärsjuridisk juridisk rådgivning.

För ytterligare information kontakta:

Joel Wickman, VD Legalbuddy, joel@legalbuddy.com, +46 (0)703 647 082
Oscar Limbäck, CBO CONVENDUM, oscar.limback@convendum.se +46 (0)707 968 877

Scroll to Top