Louise Wendel + LegalWorks - Legalworks

Louise Wendel + LegalWorks

 


Berätta om din bakgrund: 

 
Jag är en typisk bolagsjurist och därmed väldigt mycket generalist, det är ofta vitt skilda frågeställningar som dyker upp i ett bolag och man måste därför ha kunskaper inom många olika områden. Med en bakgrund som senior jurist och de senaste åren som chefsjurist, är min upplevelse att själva juridiken ofta är sekundär, att vara en effektiv och skicklig problemlösare som snabbt ser till helheten och bolagets behov är det som är viktigast och där kunden ser resultat. Med min långa erfarenhet från svenska och internationella bolag både små och stora, där vi har gjort flera förvärv och andra  transaktioner är det dock även lite kul att ibland få grotta ner sig i juridiken, men är det specialistkunskaper som krävs så finns ju som tur väl advokater att tillgå. 
 
Varför har du valt att arbeta som fristående konsult:
 
Det är något jag funderat på sedan en tid tillbaka men jag har inte riktigt varit modig nog att ta steget fullt ut. När jag avslutade min senaste anställning fick jag för första gången på länge tid att tänka och planera och då bestämde jag mig för att det var dags. Jag har inte ångrat mitt beslut även om det är en del att ha koll på när man drar igång ett eget bolag. Anledningen till att jag är är glad över mitt beslut är att det är stimulerande och kul att jobba med flera olika kunder i olika branscher. Nyfikenhet är något som driver mig och att få jobba i en helt ny bransch, lära sig nya saker och träffa nya människor, även om det ofta är under en begränsad tid, är superkul. 
 
Viktigt för dig i arbetslivet karriären: 
 
Att jag kan styra min egen tid, jag sitter gärna ute hos kund men med det är bra med viss flexibilitet då jag för närvarande har flera parallella uppdrag. 
 
Utmaning eller mål i sikte: 
 
Mitt mål när jag började som konsult för drygt ett år sedan var att köra i två år och sedan utvärdera mitt beslut. Som det ser ut nu rullar det på bra och jag längtar inte tillbaka till att vara anställd. Jag har även som målsättning att jobba mer “lagom” och förhoppningvis för roliga och intressanta bolag. 

Är du redo för att vara din egen chef men vill fortsätta vara en del av ett härligt gäng?! Slå oss en signal för att få veta mer om livet som konsult hos Legalworks

Ulf Lindén (Founder) 076-111 17 30

Leif Frykman (Founder) 076-324 53 38

Scroll to Top