Data Protection & Privacy

Bolagsjuristbloggen

[bọ:la:gsjɵrịstblʊgɛn]

We will continuously update the blog with what is relevant in the industry and within the company

Sign up for our newsletter here
14 May, 2018

Alternative Legal Service Providers establish Nordic alliance

It was today announced that LegalWorks Nordic AB, Laissa Oy, IBF Legal AS and Experticon ApS have formalized a Nordic alliance. The firms have a history […]
27 March, 2018

Dataskyddsombudet i praktiken – ny omgång i vår

Efterfrågan på DP Academy´s kurs för dataskyddsombud har varit stor och första omgången under 2018 blev fulltecknad. Därför kör vi en till omgång av Dataskyddsombudet i […]
21 February, 2018

LegalWorks lanserar PrivacyWorks

LegalWorks fortsätter sin satsning på dataskyddsfrågor genom att samla kompetens och erbjudanden i en ny organisation, PrivacyWorks. Ambitionen är att utveckla framtidens dataskyddstjänster med juridiken i […]
19 January, 2018

Millions of contracts

With the May 25 deadline approaching many companies have come to the point in their GDPR project where they start to realize that hundreds or even […]
6 February, 2017

Nya regler om hantering av personuppgifter: 10 saker du bör veta om GDPR

Den nya dataskyddsförordningen (GDPR) ersätter Personuppgiftslagen och ska börja tillämpas den 25 maj 2018. Syftet med GDPR är att säkerställa och harmonisera skyddet för fysiska personers […]
24 January, 2017

IT-avdelningen och juristerna behöver lära sig prata samma språk

Den 25 maj 2018 träder den nya dataskyddsförordningen i kraft fullt ut i EU, vilket innebär nya krav på den som behandlar personuppgifter. Förordningens syfte är […]
17 January, 2017

LegalWorks and 24 Solutions in GDPR collaboration

LegalWorks and 24 Solutions, one of the leading providers of data management with the highest of  standards regarding security, availability and compliance, have entered into a […]
27 December, 2016

DP Academy – för dig som är personuppgiftsombud

DP Academy är ett utbildingsprogram för dig som arbetar som personuppgiftsombud. Verksamheten bedrivs som ett samarbete mellan Forum för Dataskydd och LegalWorks. Under våren 2017 startar […]
9 December, 2016

DPO training initiative launched with DP Forum

LegalWorks has started up a new initiative jointly with DP Forum, the leading organisation of data protection professionals in Sweden. The purpose is to offer a […]